~ foredrag ~

virksomhed og forening

Jeg holder foredrag i virksomheder og foreninger. Jeg inddrager nyeste forskning og jeg bruger min viden fra mine mange klientsamtaler.

Det handler ikke om løftede pegefingre, men langt mere om at videreformidle, hvorfor og hvordan mad og livsstil hænger tæt sammen med vores helbred, livskvalitet og sundhedstilstand.

få ny inspiration

Det skal ikke være kompliceret at leve sundt. Alle deltagere kan tage viden med sig hjem, som giver mening i den enkeltes liv og kan gøre en positiv forandring. For et sundere liv. Så enkelt som muligt.

Jeg taler både om sundhed generelt og om helt specifikke emner. Se et udpluk af emner nedenfor. Kontakt mig gerne, hvis I har et specifikt emne I ønsker at høre mere om.

Stress

Det er velkendt, at kronisk stress kan ødelægge vores immunforsvar, være årsag til overvægt og diabetes. Under kronisk stress stiger insulinproduktionen, og det starter en kaskade af metabolske dysfunktioner.

Under stress producerer binyrerne stresshormonerne adrenalin og cortisol. Det øger blodtrykket og giver bl.a en forhøjet risiko for blodpropper, skade på hukommelse og ophobning af mavefedt.

En sund livsstil er helt central, for at komme igennem stressede perioder uden skader på krop og hjerne.
Mine foredrag omkring stress kommer omkring både valg i mad og livsstil, så den enkelte får værktøjer til at planlægge en livsstil, der støtter op omkring et stresset liv.

smerter

Der er kommet meget fokus på smerter og kronisk inflammation de seneste år. Inflammation er en betændelsestilstand i kroppens væv, og den indgår i næsten alle kroniske sygdomme i den vestlige verden.

Der forskes meget i inflammation, og i dag har vi stor viden om, hvilke fødevarer og hvilken livsstil, der er gavnlig for de, som lider af smerter og kronisk inflammation.

Men vigtigst af alt, så er der forskel på, hvilke tiltag i mad og livsstil vi hver især skal sætte i gang, for at det får effekt. Jeg taler omkring den individuelle tilgang til smerter.

Antiinflammatorisk livsstil

Hvorfor den samme kostplan ikke virker for alle.

Dysfunktioner i immunforsvaret, fordøjelsen eller hormonsystemet er alt sammen med til at bestemme, hvad og hvor meget, der skal til, for at livsstil og kostvalg har antiinflammatoriske effekt.

Derfor er det nødvendigt, at man tager udgangspunkt i sig selv, for at komme godt fra start med en antiinflammatoriske livsstil.

Rosacea

Rosacea er en kronisk inflammatorisk hudlidelse, der er lokaliseret i ansigtet. Det er en autoimmun lidelse, der rammer ca. 5-10% af befolkningen. Flere studier har vist, at rosacea har negativ effekt på livskvaliteten, og påvirker humøret hos de fleste, der rammes af sygdommen.

Hos nogle opstår symptomer som let rødme, der kommer og går – primært på kinder og hage. Hos andre er der tale om mere permanente symptomer som kronisk rødme, varme, hævelse, knopper, bumser og tør hud.

Det handler om at finde de helt underliggende årsager til, at rosacea er brudt ud. Det handler bl.a om gener, biokemi og livsstil.

endometriose

En lidelse med flere spørgsmål end svar.

Endometriose kan være årsag til både fertilitetsproblemer og stærke smerter. På trods af mange års forskning, er det desværre stadig et mysterium, hvorfor nogle kvinder udvikler sygdommen, der kan have gennemgribende konsekvenser for livskvaliteten.

Få et overblik over, hvilke mekanismer, der især er med til at påvirke immunforsvaret, og ad den vej forværre eller fastholde symptomer på endometriose. Kort sagt, så får du forklaringer på en lidelse, der ikke findes én samlet forklaring på.