~ Endometriose forløb ~

endometriose - mad og livsstil har stor effekt

Endometriose bliver ofte kaldt for en af de mest smertefulde lidelser. Men endometriose er meget mere end smerter. Det er en tilstand, der påvirker mange afkroge af livet:

-Nedtrykthed
-Bekymring
-Angst
-Depression
-Mindre kontakt med venner og familie
-Dårligere mulighed for karriere
-Dårlig nattesøvn
-For lidt motion

Kvinder med endometriose – der ikke bliver diagnosticeret relativt hurtigt – har en høj risiko for at deres lidelse forværres. Og det betyder lavere livskvalitet, flere sygedage, lavere løn (ja – internationale studier har vist, at kvinder med endometriose har en lavere gennemsnitsløn i forhold til kvinder uden endometriose). Og kvinder med endometriose mister i gennemsnit 11 timers produktivitet på en arbejdsuge.

Symptomer på endometriose:

-Smerter under menstruation
-Svært ved at blive gravid
-Fordøjelsesproblemer
-Smerter under ægløsning
-Kraftige blødninger
-Uregelmæssige blødninger
-Smerter under sex
-Kronisk smerter i hele underlivet
-Smerter i lænden
-Smerter når du tisser

Endometriose deler mange symptomer med flere forskellige fordøjelsesproblemer.  Og mange kvinder med endometriose har endnu flere symptomer fra tarmsystemet under cyklus.

Endometriose behandles traditionelt med:

-Smertestillende medicin
-Hormonbehandling
-Operation

Selv om det stadig ikke vides helt præcist, hvorfor nogle kvinder udvikler Endometriose, er der nogle mekanismer i kroppen, som vi via forskningen ved er medårsag til udvikling af Endometriose:

-Dysfunktion i Immunsystemet
-Kronisk inflammation
-Angiogenese (dannelse af nye blodkar)
-Østrogendominans
-Progesteronresistens

Endometriose er ikke en hormonel lidelse. Det er en ‘hel-krops’ lidelse, der har udgangspunkt i et dysfunktionelt immunsystem.

endometriose forløb over 12 måneder

Siden 2010 har jeg specialiseret mig i Endometriose, og jeg har samarbejdet med mange kvinder, der har ønsket at bruge mad og livsstil til at leve et godt  og smertefrit liv med Endometriose.

Jeg har sammensat et Endometriose Forløb, der strækker sig over 12 måneder. 

Det er et forløb, der tager udgangspunkt i dig, din genetik, historie, biokemi og livsstil.

Endometriose Forløbet indeholder i alt 10 konsultationer, fordelt på 6 personlige konsultationer, 2 mailkonsultationer og 2 telefonkonsultationer.

Derudover indeholder forløbet 3 laboratorieanalyser, der afdækker status i:

-Fordøjelsessystemet
-Energiproduktion og næringsstatus
-Genetik

Analysen Organix Comprehensive viser bl.a bakteriel- og svampeovervækst, næringsstatus på vitaminer, mineraler, aminosyrer og Q10.  Methylerings-, afgiftningskapacitet, der alle er meget relevante i forhold til Endometriose.

Analysen GI MAP viser bla. status i tyktarmens mikrober – både de ønskede og uønskede. Og viser om der er dysfunktioner i fordøjelsen. Det er en grundig analyse, der er oplagt at benytte ved autoimmune lidelser som Endometriose.

Analysen DNA Health viser genetiske variationer indenfor mange sundhedsområder. I relation til Endometriose er det især nøgleområder som inflammation, oxidativt stress, afgiftning der kan være med til at støtte i forbindelse med omlægning af mad og livsstil.

1 ud af 10 kvinder i den fertile alder har Endometriose, og lever med daglige symptomer, der nedsætter livskvaliteten.

Det er kun 2 ud af 10 kvinder med Endometriose, der er diagnostiseret. Det betyder, at mange kvinder har et liv med helt urimelige symptomer. Er du i tvivl om du har Endometriose, er du velkommen til at ringe til mig. Jeg kan rådgive dig i forhold til udredning via din egen læge.

Har du fået diagnosen Endometriose, har dit valg af mad og livsstil en stor betydning for smerter, træthed, humør og for udviklingen af Endometriose. Husk at Endometriose ikke opstår på grund af ubalancer i dine kønshormoner. Det er en lidelse, der udspringer af et immunforsvar der overreagerer.

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål omkring Endometriose, og om et forløb i klinikken er relevant for dig.

Tænker du, at dette forløb er for omfattende, kan du vælge Spis dig rask-forløbet, der strækker sig over 4 måneder. Læs mere om Spis dig rask-forløbet her

Du har automatisk adgang til Spis dig rask Workshoppen, når du er i forløb i klinikken eller online. Du kan læse mere om Workshoppen her.