~ foredrag ~

virksomhed og forening

Jeg holder foredrag i virksomheder og foreninger. Jeg inddrager nyeste forskning og jeg bruger min viden fra mine mange klientsamtaler.

Det handler ikke om løftede pegefingre, men langt mere om at videreformidle, hvorfor og hvordan mad og livsstil hænger tæt sammen med vores helbred, livskvalitet og sundhedstilstand.

få ny inspiration

Det skal ikke være kompliceret at leve sundt. Alle deltagere kan tage viden med sig hjem, som giver mening i den enkeltes liv og kan gøre en positiv forandring. For et sundere liv. Så enkelt som muligt.

Jeg taler både om sundhed generelt og om helt specifikke emner. Se et udpluk af emner nedenfor. Kontakt mig gerne, hvis I har et specifikt emne I ønsker at høre mere om.

Vores krop er super intelligent, og når den har optimale betingelser, vil den holde os sunde og vitale i mange år.

Desværre har mange mennesker en livsstil, der ikke helt passer til kroppens behov. Det kan bringe kroppen i ubalance, og være starten på sygdomme og symptomer, der har negativ effekt på livskvaliteten.

Dette foredrag giver et godt overblik over nogle af mekanismerne, der kickstarter sygdomme. Carina kommer med eksempler på,  hvordan mad kommunikerer med cellerne. Og forklarer, hvorfor mad kan være medicin.

Forvirret over, hvad der er op og ned i junglen af kostråd, når det handler om at spise sundt? Det kommer vi også omkring.

Der er meget nyttig viden på dette foredrag, der tager udgangspunkt i nyeste forskning.

Carinas foredrag er altid bygget op udfra, at den enkelte deltager skan starte med nye tiltag med det samme

Det er velkendt, at kronisk stress kan ødelægge vores immunforsvar og være årsag til overvægt og diabetes.

Kronisk stress øger  insulinproduktionen, og det starter en kaskade af metabolske dysfunktioner.

Under stress producerer binyrerne stresshormonerne adrenalin og cortisol. Det øger blodtrykket og giver bl.a en forhøjet risiko for blodpropper og skader på hukommelse.

En sund livsstil er helt central, for at komme igennem stressede perioder uden skader på krop og hjerne.

Paradokset er, at det kan være helt uoverskueligt at lave ændringer i sin livsstil, når man er i stressede perioder. 

Carinas foredrag omkring stress kommer omkring, hvordan man kan styrke sig både kropsligt og mentalt under stressede perioder. Værktøjerne er mad og livsstil.

Foredraget lægger op til at gøre få ændringer, der kan have utrolig stor betydning for sundheden under stress.

Der er kommet meget fokus på sammenhængen mellem  smerter og kronisk inflammation de seneste år.

Inflammation er en betændelsestilstand i kroppens væv, og den indgår i næsten alle kroniske sygdomme i den vestlige verden.

Der forskes meget i smerter, og i dag har vi stor viden om, mekanismerne bag smerter. En del af forskningen omhandler også kost og livsstil.

Mange mennesker, der lever med langvarige eller kroniske smerter, kan sandsynligvis nedsætte kroppens smertersignaler ved at omlægge kost og livsstil.

På dette foredrag kommer Carina omkring flere af de underliggende årsager til, at kroppen fastholdes i kroniske smerter.

Deltagerne får et godt overblik over, hvilke kost – og livsstilstiltag, der kan være relevante at ændre på.

Vi befinder os i en tid, hvor de fleste af os er klar over, at det at spise og leve antiinflammatorisk, er nøglen til at slippe af med mange sygdomme og ubalancer.

Autoimmune sygdomme, diabetes, hjerte-kar-sygdomme, allergier og mange kræftformer er alle tilstande, der bygger på systemisk inflammation i kroppen. Så det at arbejde sig hen mod en antiinflammatorisk livsstil, er et vigtigt skridt for at blive rask.

Men hvad vil det egentlig sige, at leve og spise antiinflammatorisk?

Det er et rigtig godt spørgsmål, for det kommer an på genetik, biokemi og livsstil.

På dette foredrag kommer Carina omkring flere af de underliggende årsager til kronisk inflammation. Og der kommer mange idéer til, hvordan den enkelte kan starte op på en ny og antiinflammatorisk livsstil.

Rosacea er en kronisk inflammatorisk hudsygdom, der er lokaliseret i ansigtet. Det er en autoimmun lidelse, der rammer ca. 10% af befolkningen, primært kvinder.

Når Rosacea bryder ud, skyldes det et immunsystem, der er i alarmberedskab, og er begyndt at reagere på huden.

Rosacea er opstået på grund af kroppens inde kaos, og skal derfor også løses indefra. Der findes ikke en mirakelcreme, der kan løse de indre ubalancer.

På dette foredrag kommer Carina omkring de helt underliggende årsager til Rosacea. Og kommer med en hel palet af forklaringer på, hvordan man kan starte sin rejse ud af Rosacea.

Det handler om at finde de helt underliggende årsager til, at rosacea er brudt ud. Vi skal omkring gener, biokemi og livsstil.

Endometriose er et kompleks fænomen. Det er ikke kun en sygdom i underlivet. Det er en hel-krops lidelse, der bygger på kronisk inflammation i hele kroppen, hormoner i ubalance og afgiftningsmekanismer, der ikke virker godt nok.

Kroppen hænger sammen i et netværk. Opstår der ubalancer et sted i kroppen, påvirker det kroppens andre organer og systemer.

På dette foredrag kommer Carina omkring hele kroppen og hjernen. For at illustrere, at Endometriose er en kompleks lidelse, der har mange forskellige underliggende årsager 

Hver deltager har mulighed for at tage grundig viden med sig hjem, og begynde en ny livsstil, til et bedre liv med Endometriose.

Foredraget bygger på nyeste forskning og Carinas mange års erfaring med at samarbejde med Endometrioseramte kvinder.

Interesseret i at høre mere?

Lad os tage en uforpligtende snak om jeres ønsker for et foredrag. Jeg tager kontakt indenfor 24 timer.